ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
38,0006
EURO
41,9192
ALTIN
3.674,85
BIST
9.477,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Hatay’da göçün 50. yılı buluşması

Hatay’da göçün 50. yılı buluşması
25.05.2015 08:01
A+
A-

1965 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesine iskan ettirilen Çaykaralıların 50. Yıl buluşması Hatay Ottoman Otel’de gerçekleşti.

Merkezi İstanbul’da bulunan Çaykara Şahinkayalılar Derneği ile merkezi Hatay’da bulunan Hatay Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenlediği Karadenizliler Gecesi 1600 kişinin katılımıyla tam bir coşkuya sahne oldu.

23 Mayıs 2015 Cumartesi saat 17:30-23:30 saatleri arasında gerçekleşen gecede Çaykaralı müzisyenler, Sinan Sami, Cengiz Selimoğlu ve Muhammet Ali Yılmaz sahne aldı. Sunuculuğunu Fısfıs İsmail olarak tanınan Süleyman Yağcılar’ın yaptığı ve katılımcılar için ücretsiz olan gece Mavi Karadeniz TV’den de canlı olarak yayınlandı. Geceye Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak Parti annesi Çaykaralı olan Hatay Milletvekili adayı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, 408 Evler mahalle Muhtarı Paşa Başar, Şahinkaya Köyü Muhtarı Refik Maraşoğlu da katıldı.

Çaykara Şahinkayalılar Derneği Başkanı Murat Topaloğlu’nun bir konuşma yaptığı ve birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı gecede “Gecenin oluşumunda bayağı emek sarf ettik. Ama buradaki coşku ve özlemi gördüğümüzde buna fazlasıyla değdi” dedi. Gecede sanatçılar sahne aldı, horonlar oynandı. 50 yıllık memleket hasreti bir nebze de olsa giderildi.

Geceden son derece memnun ayrılan hemşerilerimiz bu tür gecelerin geleneksel hale gelmesini arzu ettiklerini ve düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirttiler.

Bilindiği gibi 1964 yılında Çaykara’nın Ulucami, Şahinkaya ve Kabataş köylerinden toplam 408 hane halkı Hatay’ın Kırıkhan ilçesine devlet eliyle iskan ettirilmişti.

Fotoğraflar: Murat Topaloğlu/Kırıkhan

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.