ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
ALTIN
4.076,20
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Sebahattin Öztürk aday olmak için istifa etti

Sebahattin Öztürk aday olmak için istifa etti
01.09.2015 17:07
A+
A-

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı görevini yürüten hemşerimiz Sebahattin Öztürk, görevinden istifa etti. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan görevi devralan ve geçen haftaya kadar Bakanlığı yürüten Öztürk, 1 Kasım’da AK Parti’den milletvekili adayı olabilmek için istifa etti. Sebahattin Öztürk’ün İstanbul ya da Trabzon’dan aday adayı olabileceği konuşuluyor.

Öztürk, Seçim sürecinde ve sonrasında tarafsız İçişleri Bakanı olarak görev almış ve görevini Anayasal olarak kurulan Seçim Hükümetinde Bakan olarak görevlendirilen Selami Altınok’a devretmişti.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sn. Sebahattin ÖZTÜRK’ün özgeçmişi

1962 yılında Trabzon-Çaykara’da doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu o zamanlar nahiye merkezi olan Dernekpazarı Ortaokulu’nda tamamladı. 1975 yılında Trabzon Erkek Öğretmen Lisesi’ni yatılı olarak kazandı, 1980 yılında mezun oldu.

1982 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi. 1986 yılında mezun oldu. 1987 yılında açılan kaymakamlık sınavını kazanarak 19.06.1987 tarihinde kaymakam adayı olarak mesleğe girdi. İngiltere Brighton’da yabancı dil eğitimi aldı. 1990 yılında kaymakamlık kursunu başarı ile bitirip kaymakam olarak atandı. Anadolu’nun çeşitli ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

Bursa-Osmangazi Kaymakamı olarak görev yapmakta iken 19.11.2007 tarihinde Niğde Valiliği’ne atandı. Yaklaşık 2 yıl Niğde Valiliği görevini yürüten Sayın Öztürk, 04.10.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesi’yle Erzurum Valiliği görevine atandı. Erzurum’da 3,5 yıl görev yaptıktan sonra 09.05.2013 tarihinde Antalya Valiliği görevine atandı.

15.09.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu’nun 2014/46780 Sayılı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Sayın Öztürk evli, bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Nasıl bir itham? dedi ki:

    Sn eski içişleri başkanımızı hemşehri olarak kabul edip etmeme bir tercih olabilecek ise de onu hemşehri olarak kabul edenleri yalaka olarak niteleme anlayışı yorum yapanın karakter zafiyetini ifade ettiği kesin. Zira kem söz sahibinindir. Bununla birlikte bu yorumun geçtiği filtreyi de sorgulamak gerek. Nasıl bir sayfa yönetimidir ki isteyen her istediğini yazabiliyor.

  2. emrah turan dedi ki:

    hemşeriye bak
    bu şahıs anca sizin gibi yalakaların hemşerisi olabilir
    bizim gibilerin değil