ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
37,9426
EURO
41,0538
ALTIN
3.822,45
BIST
9.659,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Riyad’da büyük ödülü aldı

Riyad’da büyük ödülü aldı
13.12.2024 15:19
A+
A-

Çaykara Kabataş Mahallesi doğumlu Çevre Uzmanı Emre Akaydın, Suudi Arabistan COP16 Bilim Kurulu tarafından ‘Arazi Restorasyonu’ alanında büyük ödüle layık görülerek dünya genelinde büyük ödülü kazanan yedi kişiden biri oldu.

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) Taraflar Konferansı’nın (COP16) on altıncı oturumu 2-13 Aralık 2024 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleştirildi. Riyad’daki UNCCD COP16, sürdürülebilir arazi yönetiminde ilerlemeyi hızlandırmak için hükümetlerden, özel sektörden, sivil toplumdan ve küresel paydaşlardan liderleri bir araya getirdi. COP16, hükümetler ve devlet dışı aktörler için arazi bozulmasını yavaşlatmak ve tersine çevirmek için kritik bir rol üstlenmiştir. Riyad’da düzenlenen COP16’da, küresel ölçekte verimli arazilerin kaybını tersine çevirmenin harekete geçilerek mümkün olacağı vurgulandı. COP16, insanların ve gezegenin yararı için araziyi restore etmek ve kuraklığa karşı dayanıklılığı artırmak üzere yatırım ve eylemleri hızlandırmaya yönelik yenilenmiş bir küresel iş birliğine vurgu yaptı.

Arazi bozulması, çölleşme ve kuraklığa karşı dayanıklılıkla ilgili kritik küresel zorlukları ele alan yenilikçi araştırmaları takdir eden prestijli bir program olan UNCCD COP16, aynı program içerisinde Genç Araştırmacılar Ödüllerini duyurdu. UNCCD COP16’nın misyonuyla uyumlu olarak, çalışmaları sürdürülebilir arazi yönetimi ve dayanıklılığına çığır açan katkıları örnekleyen genç araştırmacıları desteklemek yedi farklı ödül sunuldu. Ödül sahiplerine, uzmanlardan rehberlik, kilit ağlara erişim ve araştırma etkilerini artırmak için beceri geliştirme kaynakları ve faaliyetleri de dahil olmak üzere finansal destek, mentorluk ve profesyonel gelişim fırsatları sunuldu.

UNCCD COP16 Genç Araştırmacılar Ödülleri, sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atan yedi genç lideri desteklemek için fırsatlar sundu. Çalışmalarını küresel bir kitleyle paylaşmak ve sürdürülebilir arazi yönetimi ve dayanıklılık konusundaki tartışmalara katkıda bulunmak isteyen genç araştırmacılar için önemli bir ödüldür. Dünya genelinde yapılan başvurular neticesinde bu uluslararası ödülü ülkemiz ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü adına kazanan Çaykara Kabataş Mahallesi doğumlu Çevre Uzmanı Emre Akaydın oldu. Kendisi, Suudi Arabistan COP16 Bilim Kurulu tarafından ‘Arazi Restorasyonu’ alanında büyük ödüle layık görülerek dünya genelinde büyük ödülü kazanan yedi kişiden biri oldu.

ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. yunus çamur dedi ki:

    rabbim başarilarini daim etsin

  2. Remzi Altay dedi ki:

    Tebrikler köyüm adına gurur duyuyoruz şey elamlar sevgiler

  3. Remzi Altay dedi ki:

    Tebrikler teşekkürler selamlar sevgiler

  4. Yusuf YAZOĞLU dedi ki:

    Türkiye’nin,Çaykaranın gururu maşallah subhanallah.İmkan verildikce insanimizin neler yapacağı ortadadır.